Небанковите финансови институции “Ай Ти Еф” Груп АД и „Кредито“ ООД станаха членове на Асоциацията за отговорно небанково кредитиране (АОНК), с което общият брой на участващите компании в асоциацията става 10.

“Ай Ти Еф” Груп АД е основана през 2012 г. като основните продукти са малки потребителски кредити със суми до 1500 лв. “Ай Ти Еф” Груп оперира с два бранда Smilecredit и GetCash, която има офиси на територията на цялата страна.

„Кредито“ ООД е финтек компания, основана през 2017 г. с основна дейност финансирането на физически лица. Компанията работи изцяло онлайн и предоставя бързи кредити към потребители с разнообразен профил.

„Радостен съм, че Асоциацията за отговорно небанково кредитиране се разраства. С присъединяването на нови членове ще увеличим ангажираността на сектора към повече потребители и ще наложим сред повече финансови институции по-високите етични и бизнес стандарти на АОНК. Целта ни е не само да защитаваме интересите на нашите членове, но и сме решени чрез социално отговорни инициативи да работим усърдно и да докажем, че отговорен бизнес може да се прави и в сферата на потребителското кредитиране“, каза Николай Цветанов, председател на АОНК.

Останалите компании в асоциацията са: Vivus.bg, CashCredit, Credissimo, НетКредит, CITYCASH, Ferratum, IMAPARI, Izbiram.bg, ITF Group, Credito. Компаниите непрекъснато инвестират в иновативни и автоматични процеси, отговарящи на съвременния дигитален свят. До 2025 г. се очаква 30% от банковите услуги да са дигитални, прогнозират от АОНК.